Hurtig optænding sådan gør du
Swipe to the left

Hurtig optænding er miljøvenligt

Det vigtigste element i miljøvenlig optænding er, at du hurtigt bringer din forbrænding op på en høj temperatur. Det er også en økonomisk måde at fyre på, da du hurtigt får gang i forbrænding af gasser, som udgør omkring halvdelen af brændværdien i træet.


Så du skal ikke være fedtet med aviser eller tændbreve og lade din optænding brede sig langsomt. Det udvikler røg, som forurener, og du går glip af varmekalorier når uforbrændte gasser i starten flyver op gennem skorstenen.

Optændingspinde er et fremragende hjælpemiddel til få hurtigt gang i en kold brændeovn. Sådan gør du:

  1. Læg to håndfulde optændingspinde oven på briketterne eller brændet i din brændeovn
  2. Læg et tændbrev sammen med optændingspindene i toppen og sæt ild til det
  3. Tilfør rigeligt med luft

Ved denne fremgangsmåde sikrer flammerne i toppen forbrændingen af gasserne, som frigives efterhånden som træet opvarmes nedenunder. Du kan godt tænde op både i bunden og toppen samtidigt, men du skal altid sørge for at have en god forbrænding med lyse flammer øverst i bålet.

Det er vigtigt at passe på miljøet, og miljøvenlig optænding er en lille nem ting du kan gøre for at forbedre luftkvaliteten i dine omgivelser. Husk at optændingspinde altid leveres fragtfrit når du køber et brændetårn eller en palle briketter hos fyr-selv.dk, vi kan stable op til 10 netsække med optændingspinde på hver palle/tårn.