Swipe to the left

Fyringstips

Hvordan fyrer jeg bedst med mit brænde?

solopgang over skov For at få en optimal forbrænding, skal dit brændsel være tørt og klar til brug. Derfor er det en god idé at sørge for at indkøbe brænde i fornuftig tid før det skal anvendes, da brændet optager fugt fra omkring september-oktober måned og frem til april måned.
Såfremt du vil have tørt brænde i hele vinter perioden, er det en god idé at opbevare brændet i et brændeskur eller under halvtag. Vi anbefaler, at man tager brænde med ind til 3-6 dage af gangen, så er man sikker på altid at have tørt brænde.
Vælger man at fyrer med træbriketter undgår man problemerne med, at brændet ikke er helt tørt. Træbriketterne indeholder kun 6 % vand, og er altid tørre.

Hvis du vil vide mere om at bruge træ som brændsel, så tjek www.skovforeningen.dk eller www.trae.dk - Danmarks Træportal - Danmarks Træportal, her finder du en masse informationer om brænde, samt hvordan man fyrer med brænde.

Er det miljøvenlig at fyre med træ ?

Når man fyre med brænde eller ØKO-BRIK briketter, opnår man den mest rene og miljømæssige forbrænding overhovedet. Forskellen er stor i forhold til andre former for biologiske brændsler såsom - kul, gas og olie. Alle typer af biologisk brændsel afgiver CO 2 ved forbrænding. Træ udvikler CO2 i sin naturlige forrådnelse, så ved forbrænding af træet fremskynder man faktisk denne proces. Den bundne CO2 i kul, gas og olie frigives kun ved menneskelig indgribning i form af forbrænding. CO2 har en væsentlig medvirkning til drivhuseffekten.